New Gaia II - Teräkseen suljetut

Liveroolipeli Haapaveden liikuntahallissa 3.-5.4.2015

Pukeutuminen

 *** Datalinkki muodostettu ***
*** Avataan tiedosto "Pukeutuminen New Gaialla.pdfx" ***
     *** Ladataan tiedostoa *** 
Tervetuloa New Gaian pukeutumisoppaan pariin!
Muista  New Gaialle pukeutumiseen liittyvät yksinkertaiset säännöt.

1. Pukeudu asemasi mukaisesti
2. Varaa mukaasi vain välttämättömyydet
3. Käytännöllisyys

1. Pukeudu asemasi mukaisesti
1. New Gaialla on erityisen tärkeää viestittää missä tehtävissä toimii, sillä vaaratilanteissa ja muualla on tärkeää tunnistaa eri aloilla työskentelevät jo pelkän nopean vilkaisun perusteella. Tämän takia pukeutuminen on jaettu seuraaviin päätyyppeihin.

A. Sotilashenkilöstö
Sotilashenkilöstön tulee pitää maastohousuja, sekä mustaa hihatonta paitaa tai toppia sekä alla harmaata t-paitaa. Yläosan lämpimäksi kerrokseksi suositellaan pilottitakkia, joka on äärimmäisen hyvä pukine kylmällä aluksella. Mikäli pilottitakkia ei saa, myös muut toppatakit käyvät. Pukeutumisen tulee olla särmikästä ja viestiä luotettavuutta. Sotilaat saattavat tehdä ja tuunata vaatteitaan persoonallisemmaksi. Erilaiset lisänimet, laatat, arvomerkit tuovat sisältöä ja persoonallisuutta.

B. Huoltohenkilöstö
Huoltohenkilöstön tuntee työhaalareistaan, joka on hankittu suurelta valmistajaketjulta. Myös kaikenlaiset lippikset sekä hitsaajanlasit, maskit ja työkaluvyöt ovat sallittuja. Vaatteiden värit, kankaiden laadut vaihtelevat toimenkuvan mukaan ja siirtyessä tehtävästä toiseen voivat vaatteetkin vaihtua. Huoltohenkilöstöstä löytyy mekaanikkoa, siivoojaa, ydinreaktorin huoltajia ja käyttäjiä. He ovat omasta mielestään kovempia jätkiä ja neitoja kuin esimerkiksi sotilaat, koska heidän on valittu taitojensa takia alukselle.

C. Lääkintä & laboratoriohenkilöstö
Lääkintähenkilöstö pukeutuu valkoiseen vaatetukseen ja mikäli tämä ei ole mahdollista, osoittavat lääkintäkykynsä isolla hihamerkillä, johon on kuvioitu joko punainen risti, kuunsirppi tai neliö. 

D. Siviilihenkilöstö
Siviilihenkilöstö, jonka tehtävänkuvat ovat toisenlaisia, kuten uskonnolliset tai psykologiset, kirjanpito tai viestintä, pukeutuvat maltillisesti pukuihin. Naisilla tämä tarkoittaa jakkua ja miehillä pukua, mutta vaatetusta on mahdollista keventää tai lisätä tarpeen mukaan. Siviit on koulutettu ja heidän oletetaan osallistuvan helppompiin tehtäviin.

2. Varaa mukaasi vain välttämättömyydet
Mukaan New Gaialle ihmiset saavat vain rajallisen määrän vaatteita ja varusteita, suunnilleen noin 50 cm x  60 cm laatikkoon mahtuvan määrän (kenkälaatikko on sopiva esimerkki). Tässä määrin kannattaa siksi varata mukaansa vain ainoastaan sellaisia vaatteita ja tavaroita, mitä todella tarvitsee. Myös tavaroista kannattaa olla todella tarkkaa.

3. Käytännöllisyys
Muotivaatteet eivät ole parhaimmat vaatteet New Gaialla. Erityisesti kannattaa varata itselleen sellaista vaatetusta, jolla tulee toimeen niin kahviloissa kuin aluksen kansien välillä kulkiessa tai kun ne ovat avaruuspuvun alla. Kenkien valinnasta kannattaa pitää mielessä se, että aluksella voi käyttää ainoastaan erikoisvalmistettuja sisäjalkineita. Korkokengät aiheuttavat ongelmia ritiläkäytävillä liikkuessa ja vastaavasti saappaat ovat sisätiloissa todella epämukavat.