New Gaia II - Teräkseen suljetut

Liveroolipeli Haapaveden liikuntahallissa 3.-5.4.2015

Ilmoittautuminen ja pelin tiedot

++++ Avataan yhteyttä ++++
+++++ Yhteydessä ongelmia +++++
++++  Siirto toisijaiselle palvelimelle mahdollistettu ++++


 Peliin ilmoittaudutaan oheisen linkin kautta




Tärkeätä tietoa itse pelistä

 • Ilmoita pelinjohdolle tulostasi etukäteen, jollain tavoin - ennen peliä on kätevää kertoa viestitse vaikkapa naamakirjan kautta tai ilmoittautumisen yhteydessä miten saavut.  Pelipäivänä ole yhteydessä puhelimitse aina - teksti- ja WhatsAppviestit ovat kivikaudelta. 

 • Ota selvää saapumisestasi Haapavedelle! Oulun suunnalta tulee hyvin busseja ja pientä korvausta vastaan ihmisiä voidaan hakea myös Ylivieskasta junalta. 

 • Saavuthan paikalle ajoissa, säästä pelinjohtajien hiuksia, äläkä anna aikataulujen venyä tarpeettomasti. Jos et voi saapua tapahtuman alkuun mennessä, ilmoita puhelimitse hyvissä ajoin, niin voidaan juonia tulosi mukaan peliin helpommin. Enemmistö ei odota selvää vähemmistöä - aikataulut luodaan noudatettavaksi ja niissä pyritään pysymään. Jos tiedät myöhästyväsi, ota kyynelehtivä ilme ja kerro se meille. Peli pyritään kaikin tavoin aloittamaan ajallaan. Olemme historiassamme onnistuneet pitäytymään loistavasti aikataulussa ja pyrimme jatkaan sitä. 

 • Jos sinulla on mielestäsi jotain ympäristöön sopivaa, ilmoita siitä ja tuo se mukanasi. Ole enkeli!

 • Jos tuntuu ettei sinulla ole tekemistä, tule kysymään pelinjohdolta. Apua tarvitaan proppaamisessa, Jos emme voi tarjota sinulle hommaa - kysy joltakulta joka hommaa jo tekee ja auta. Jos tekemistä ei omasta mielestäsi ole - keksi sitä.

 • Suorita pelimaksusi ajallaan - tätä tehdään nollabudjetilla ja kaikki tiedämme sen. Jos et suorita maksua ajallaan - sinua muistutetaa siitä. Jos et peru ajoissa, niin maksat silti. Se on vain kohtuullista. Alueellamme ei kovin usein pystytä pelejä järjestämään joten mielellämme pidämme pelin jopa pienellä alimiehityksellä. 

 • Tärkeä tiedote! Jos perut tulemisesi 14 päivää ennen peliä, sinua pyydetään maksamaan pelimaksu silti.   Tämä siksi, että emme anna muutaman ihmisen ei huonosta tai hyvästä syystä johtuvan perumisen estää peliä. Mikäli perumisia satelee enemmänkin ja olet jo maksanut maksun, saat rahasi takaisin pelin peruuntuessa. Pelinjohto on valmistautunut ottamaan "hieman" takkiin tässä joten peli pyritään pitämään kaikin mahdollisin voimin. 

 • Pelissä tullaan käyttämään valo-, ääni- ja savutehosteita, muista ilmoittaa etukäteen mikäli sinulla on epilepsia, olet yliherkkä savukoneen savulle (http://www.thomann.de/fi/stairville_e_fog.htm) tai ahdistut helposti. Tärkeintä on, että tiedät itse omat rajasi ja osaat välttää tilanteita jos siltä tuntuu. Jos oikeasti tilanne käy sietämättömäksi emmeköhän jotain voi tehdä, että kaikki voivat pelistä nauttia. Mitään diskoa meillä ei ole luvassa, mutta valo-, ääni- ja savutehosteisiin panostetaan kahden ammattilaisen toimesta. Savu on periaatteessa sokeria ja vettä joten astmaatikko (kuten yksi pj:stä) tietää tästä selviävänsä. 

 • Hahmo on tarkoitettu sinulle, älä paljasta mitään merkittävää kanssapelaajillesi. Pelistäsi tulee huomattavasti miellyttävämpi, kun salarakkaasi ei tiedä tunteistasi etukäteen tai henkilökunta ei tiedä sinun olevan oikeasti ihmissyöjäkasvi.

 • Saavu perjantaina jos mitenkää pystyt. Auta pelipaikan kunnostamisessa ja sosialisoi kanssamme - puolueettomien tutkimusten mukaan olemme siedettävää sakkia. Olemme vuokranneet hallin käyttöömme koko vkl ajaksi joten voit parantaa vaikka kuntoasi jos se on päässyt rapistumaan.

Briifit
Pelaajat briifit jakautuvat seuraavasti ;
 • Jos saavut perjantaina - yksilöbriifi hoidetaan mieluusti silloin. Jos muut ryhmäläisesi (esim hoitohenkilökunta) sattuvat kaikki olemaan paikalla hoidetaan sekin perjantaina
 • Lauantaina yleinen briifi kaikille pelaajille
 • Ryhmäbriiffit työvuoroille
 • Briifit työryhmille (sotilaat, lääkärit, siviilit, jne) . Työryhmien briifit käsittävät teidän työtänne ja millaisia tehtäviä olette hoitaneet (miten ne pelissä hoituvat) Näiden jälkeen jokaiselle pelaajalle oma briifi työryhmän ohjeistuksen jälkeen.


In-Game

 • Noudatetaan Suomen lakia lähestulkoon orjallisesti.


 • Konfliktit ensisijaisesti ratkaistaan puhumalla, jos fyysinen väkivalta tuntuu olevan ainoa ratkaisu, isompi ja rumempi voittaa. Tuliaseita pelimaailmassa tuskin tullaan näkemään, erilaiset lamaannuttimet (kaasut, sähköt jne jne ) ovat kuitenkin saatavilla, jos vain tietää mistä etsiä ja miten. Näiden kohdistuessa pelaajaan tämä lamaantuu ja on vaaraton jonkin tovin kunnes virkoaa tai virvoitetaan. Tuliaseet ovat tiukan valvonnan alla, eikä niitä ole tarkoitus luovuttaa kenellekkään kun vasta alus on saapunut määränpäähänsä. Tuliaseiden käyttö aluksen sisällä on myös äärimmäisen vaarallista, ahtaiden sisätilojen ja mahdollisten runkovaurioiden takia.


 • Pelissä tulee eteen erilainen määrä tehtäviä ja haasteita, joista pelaajahahmojen tulee suoriutua yhteisen tai oman edun nimissä. Osa tehtävistä saattaa vaatia pientä päättelykykyä ja jotain oikeaa tekemistäkin, osa taas on hyvin yksinkertaisia ja niistä suoriutuminen tai epäonnistuminen jää täysin pelaajien päätöksen varaan.  Jos siis olet asian äärellä ja mietit mitä tulisi tehdä, improvisoi ja käytä aikaa tehtävän "onnistumiseen".


 • Pelipaikalta löytyy ruokaa lauantaille, mutta pelkästään tämän varaan ei kannata jaksamistaan laskea. Avaruusruoka on erityisen hyvässä muodissa. Kuivatut hedelmät, myslit, murot, puurot, proteiinipatukat jne. ovat suosittua tavaraa. Ruokaan panostetaan yksinkertaisella tavalla.


 • Paikalla on joitain patjoja (jumppaan, korkeushyppyyn jne jne), muttei niitä varmaankaan riitä kaikille, jos haluat siis varmistaan osittain onnistuneen yöpymisen, varaa mukaasi retkipatja ja makuupussi.


 • Jos luulet tappavasi kaikki jollain tavalla - mieti vielä. Kaksi ovea avoinaisena oletettuun "avaruuteen" ei tarkoita vuotoa vaan todennäköisesti sitä, että joku on jättänyt vain oven auki.


Off-game

 • Nyrkki pään yläpuolelle vietynä on merkkinä siitä että pelaaja tahtonee päästä PJ:n puheille tai on muuten vain kiinni elävässä oikeassa elämässä, eikä hän näin ole muiden pelaajien havaittavissa. Off gamea vältetään mahdollisuuksien mukaan.


Tupakointi

 • Tupakointi tapahtuu ydinreaktorin jäähdytyskammion välitilassa (ulko-oven vierusta) ja paikka on Off/Iff game aluetta. SInne ei paeta tilanteita, vaan mennään hankkimaan se syöpä ja tullaan takaisin. Työasioista voi jutustella jos toveri sattuu samaan tilaan. Ulko-ovea EI SAA PITÄÄ AUKI !!!! se aiheuttaa hälytyksen. Avain pidetään oven lähettyvillä isossa nipussa jotta se ei varmasti mene hukkaan.


Pelin Jälkeen

 • Edelleenkin Suomen lakia noudatetaan Aftereissä, eli täysi-ikäisillä on mahdollisuus nauttia hieman olutta, kuitenkaan mitään ääretöntä törttöilyä ei sallita. 

Jos joudut poistumaan paikalta jo pelin jälkeen, kysy miten voit auttaa siivouksessa. Jos vain katoat halaamatta, joudut pelinjohtajien ikuisen vihan alle ja voit olla varma että etsimme sinua galaksien pimeimmistäkin nurkista.  Koska paikalla on savukonetta ja kunnon äänitehosteita - järjestetään vaikka mehudisko jos niikseen on :D


 • Auta siivouksessa, mitä nopeammin kaikki tapahtuu, sitä nopeammin pääsemme pois oikean elämän pariin :(


 • Jos löydät lattialta tai jostain huoneesta pyörimästä jotain, minkä joku selvästi on unohtanut tuo se pelinjohdon hyppysiin, keräämme löytötavarat yhteen paikkaan.


Vaikka nämä ohjeet on kirjoitettu käskymuodossa ja ytimekkäästi, olemme hellyyttäviä luonnonkappaleita ja meitä saa halata, tai me tullaan halaamaan !!!!!